Blog > Komentarze do wpisu
Pieczone z parowara.. Dietetyczna wersjaPowiecie.. "No jak to?? Albo pieczone .. albo z parowara" Tak, z tym, że nie zmienię nazwy potrawy, na której się wzorowałam.. mowa tu o pieczonych, pieczonkach, opieczkach.. różnie to w różnych regionach Polski jest nazywane.. Najlepsze pieczone, robi mój tata.. z ogniska jak i z patelni w domu też. Przepis i metoda pieczenia, oczywiście objęty ścisłą tajemnicą.. Pokażę wam jak wyglądały... Oto wspomnienie z wakacji.. och pychoto..
Ja postanowiłam odchudzić troszkę to przepyszne danie i wykonać go w domowych warunkach, i powiem Wam, że wyszło z tego bardzo smaczne lekkie danie i teraz już w domu nie robię na patelni tylko w parowarze :) Ale pieczonych taty nigdy nie odmawiam, wręcz zamawiam je na obiad kiedy tylko jesteśmy u rodziców. :) Składniki: - 5 ziemniaków - 2 cebule - 2 marchewki - 1 pietruszka - 0,25 selera - 15 dkg chudego boczku wędzonego (można dodać kiełbasę zwyczajną) - sól, pieprz, vegeta - ew. lubczyk, cebulka dymka, koperek
Wszystkie składniki pokroić, doprawić do smaku i wymieszać ze sobą w misce, następnie wyłożyć do mis parowara i parować 20 min.
wtorek, 22 stycznia 2013, agawa1984
Komentarze
Gość: paska, *.internetia.net.pl
2013/01/25 21:24:00
super, zjedlismy ale w wersji bardziej dietetycznej :) tzn marchewka z ziemniakami i pietruszka zielona z parowara bez dodatkow, oraz piers z kurczaka bez tluszczu :) pycha dziekujemy za super przepis
2013/01/26 20:03:56
pasko bardzo się cieszę, że wykorzystałaś ten przepis i że smakowało. :) Ta wersja z boczkiem jest full wypasna, na diecie oczywiście pomijałam boczek.
|
Smak Chwili .. on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/en/blog/5978199"> ![]() Tutaj znajdziesz interesujące przepisy:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |